.

Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
23:52:10

 

Σχολείων 2, 61200
Τηλ. 2343032042
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης – Artificial Intelligence (AI) ήδη βρίσκονται παντού σχεδόν στην καθημερινή μας ζωή: οδηγούν αυτοκίνητα, βοηθούν στη μετάφραση κειμένων, στην αναγνώριση προσώπων, στα κοινωνικά δίκτυα, στον εντοπισμό της θέσης, δημιουργούν έργα τέχνης, παίζουν παιχνίδια κλπ. Η ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης ειδικά τον τελευταίο χρόνο μας έχει προβληματίσει αλλά ταυτόχρονα εξάπτει το ενδιαφέρον των μαθητών.

Έτσι, αποφασίσαμε να προσκαλέσουμε τον καθηγητή του τμήματος της Πληροφορικής στο ΑΠΘ κ Αναστάσιο Τέφα, ο οποίος είναι και συντοπίτης μας, την Παρασκευή 29 Απριλίου 2024 για να μας μιλήσει σχετικά. Ο κος Τέφας μας μίλησε για την ιστορία της ΤΝ, τους κλάδους στους οποίους εφαρμόζεται και τις μελλοντικές προοπτικές της ενώ εστίασε στις δυνατότητες που προσφέρει. Εκτός από τις θετικές πτυχές, ο ομιλητής δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις πιθανές προκλήσεις και τους κινδύνους που σχετίζονται με την ΤΝ.

Συνολικά, η παρουσίαση ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και μας βοήθησε να κατανοήσουμε καλύτερα τι είναι η ΤΝ, πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι δυνατότητες και οι προκλήσεις που φέρνει στο μέλλον.